Köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna utryms på grund av en bilbrand i garaget. Foto: Kristoffer Lundin/privat

Bilbrand på Mall of Scandinavia i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna utrymdes under söndagen på grund av en bilbrand i garaget.

Branden är nu släckt enligt Storstockholms Brandförsvar och man har lämnat platsen.

Personer har släppts in i garaget för att hämta sina bilar men köpcentrumet är däremot fortsatt stängt berättar Kristoffer Lundin som vid 15-tiden ännu väntar på att få komma in igen.

– På denna sida är det ingen info överhuvudtaget av varken räddningstjänst eller polis. Inte heller gallerian har personal som är ute och berättar. Barnfamiljer har problem då de inte kan gå på toaletter med sina småbarn. Otroligt dålig information, berättar han.

Stor insats – ”Batterierna svårsläckta”

Det var vid 11.30-tiden som det larmades om bilbranden i garaget. Närmare 30 brandmän kom till platsen från fyra olika stationer. Både köpcentrumet och garaget utrymdes.

– Det är en laddhybrid som brinner och de batterierna är svårsläckta, det är därför det tar tid, säger Kurt Johnsson från Storstockholms Brandförsvar.

Ambulans var på plats men ingen person kom till skada.

Bilen har bärgats till en plats i Upplands Väsby då det finns risk för att den återantänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.