Drunkningslarm i Nacka – två män omkomna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen fick SOS ett drunkningslarm gällande två personer i vattnet vid Källtorpssjön söder om Nacka. Båda fördes till sjukhus, men deras liv gick inte att rädda.

Larmet kom in vid 18-tiden på lördagen och en större insats inleddes med räddningstjänst, ambulans och polis.

Männen var båda i 40-årsåldern. Omständigheterna kring vad som hänt är i nuläget oklart.

– Vi vet inte exakt skedet. Av någon anledning fanns två personer i vattnet och har hamnat under ytan. När Räddningstjänsten kom fram till platsen var personerna på land och HLR pågick, säger Sebastian Lövin, vakthavande befäl räddningstjänsten Södertörn.

– Det finns ingen brottsmisstanke i anknytning till detta, säger Rebecca Landberg på Stockholmspolisens pressavdelning på söndagsförmiddagen.

Tror att männen drunknat när de badade

Tillhörigheter vid strandkanten hittades som tyder på att männen haft för avsikt att bada, men inte heller polisen kan svara svara på vad som kan ha hänt, mer än att det troligtvis rör sig om en tragisk olycka.

– En person såg en kropp i vattnet och sedan upptäckte man en till. Jag har inte information om hur länge de kan ha varit i vattnet innan de livräddande åtgärderna startade. Vi ser det som en tragisk händelse, säger Rebecca Landberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.