Husfasad med texten Södertörns tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Anna Stråth och en av försvarsadvokaterna, Johan Larsson, om häktningsförhandlingarna. Foto: Christine Olsson/TT

Två män häktade för utpressningsförsök mot börs-vd

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern häktades under torsdagen misstänkta för att ha försökt utpressa det börsnoterade bolaget Fastators vd. De två misstänkta har kopplingar till kriminella nätverk.

Det är det börsnoterade fastighetsbolaget Fastators vd Joachim Kuylenstierna som ska ha blivit utsatt för försök till utpressning. De misstänkta männen har kopplingar till de kriminella Vårbynätverken och Foxtrot.

– Vad gäller de personerna som häktats idag så finns det kopplingar till kriminellt gäng. Bland annat en av dem var en av de åtalade i det så kallade Vårbymålet, så det finns gängkopplingar, säger Anna Stråth, åklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Vårbymålet handlade bland annat om en konflikt mellan Vårbynätverket och ett annat kriminellt gäng. Det var en av Sveriges största brottsutredningar när den gjordes år 2021. Ett 30-tal personer dömdes för bland annat sprängningar, mordförsök och människorov.

De två misstänkta männen i utpressningshärvan är 20 respektive 24 år gamla och från södra Stockholm.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.