Leif Ivan Karlsson sitter i en festlokal inspirerad av 50-talet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör näringslivsprofilen Leif Ivan Karlsson om sin tid som vd för Think Pink, och hur han tänker kring att stå åtalad för miljöbrott och ekobrott. Foto: Tommy Bergman/SVT

Åtalade Leif Ivan Karlsson om sin roll i Think Pink: ”Bara en reklamtomte”

Uppdaterad
Publicerad

Näringslivsprofilen Leif Ivan Karlsson står åtalad för grovt miljöbrott och grovt bokföringsbrott efter sin tid som vd i Think Pink i ett och halvt år. Själv svär han sig fri från formellt ansvar i företaget. SVT har träffat honom inför första förhören i tingsrätten idag onsdag.

– Visst, jag stod som vd för företaget under en tid, men Think Pink drevs inte av mig. Jag var bara ett ansikte utåt för att höja omsättningen, allt för att företaget skulle kunna säljas för mer pengar, säger Leif Ivan Karlsson till SVT.

Åtalade tonar ner sina roller i Think Pink

Det är elva åtalade i härvan runt Think Pink och alla förnekar brott. Många av de åtalade beskriver sina roller i företaget som obetydliga, så även Leif Ivan Karlsson som i polisförhör säger att han bara varit en reklamtomte. Han kommer förhöras i tingsrätten idag onsdag om hanteringen runt sopberget i Kagghamra i Botkyrka.

Du har suttit i otroligt många styrelser. Du måste ju förstå att om du går in som vd så har du det formella ansvaret för verksamheten?

Nej, absolut inte för jag har inte varit verksam vd. Däremot har jag varit ledamot i 100-tals bolag. Jag har aldrig varit vd tidigare.

Hör Leif Ivan om rädslan att åka in i fängelse och rollen som vd i Think Pink i videon ovan.

Bella Nilsson och företaget Think Pink.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges största miljöskandal. Så beskrivs turerna kring Bella Nilsson och företaget Think Pink. Foto: Youtube/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.