En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar en vy av bostäder med varierande takfärger och en grönskande omgivning, medan den högra sektionen föreställer en person som sitter inomhus, delvis synlig med en ljus skjorta och en mörk blazer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stefan Attefall, eknahemskommisionär, om varför så många någon gång vill bo i eget hus. Foto: TT/SVT

Experten: Upp till 70 procent vill någon gång bo i hus

Uppdaterad
Publicerad

Egen villa förknippas ofta med traditionellt familjeliv och barn. Men husdrömmarna visar sig även vara starka bland de utan barn, enligt en ny rapport från Mäklarsamfundet. Enligt Stefan Attefall, egnahemskommissionär märker de också av detta.

– Våra undersökningar visar att närmare 60-70 procent vill någon gång bo i hus, oavsett om man bor ensam eller inte.

Drömmen att bo i hus verkar inte vara gälla personer som bor med någon annan. SVT Stockholm träffade 32-åriga Linnea som bor ensam i sitt hus.

Och hon är inte om detta enligt Stefan Attefall som menar det är viktigt att att bygga hus som passar olika samhällsgrupper.

– Det är viktigt att man bygger småhus, parhus och kedjehus till exempel. Alla vill inte bo på samma sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.