Rökdykare från räddningstjänsten lämnar bostadshus i Sollentuna efter detonation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Området runt adressen i Sollentuna spärrades av under onsdagskvällen men ingen person skadades vid explosionen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Explosion i Sollentuna – inga skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett föremål har detonerat intill ett flerfamiljshus i Sollentuna under onsdagskvällen. Ingen har kommit till skada, meddelar polisen.

Strax innan klockan 22 larmades polisen till en adress i Sollentuna, norr om Stockholm, då flera inringare hört en smäll.

Enligt polisen har ett föremål kastats mot huset och exploderat. Inga personer skadades vid händelsen, men porten till byggnaden har fått materiella skador.

Polis och räddningstjänst åkte ute till platsen och området spärrades av. Polisen förhörde även vittnen och kunde lämna platsen samt häva avspärrningarna vid 01-tiden på natten.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Liknande dåd i Upplands Väsby

Tidigare under onsdagskvällen kastades ett föremål mot ett flerbostadshus i Upplands Väsby, och detonerade. Det ska endast ha blivit materiella skador. Polisen utreder det som försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga föremål.

En pojke under 18 år har gripits som misstänkt för dådet, rapporterar P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.