Mäklare och bostadsköpare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bostadsspekulanten Ida Taube tror det är köpläge på bostadsrätter nu. Fastighetsmäklaren Philip Andersson hoppas att eventuella räntesänkningar kommer ge bostadsmarknaden en rejäl skjuts. Foto: Kovan Alshawish

Fastighetsmäklare hoppas på rejäl bostadsskjuts om räntorna sänks

Uppdaterad
Publicerad

Branschbedömare räknar med att Riksbanken kommer sänka räntan i flera steg under hösten. Både bostadsspekulanter och fastighetsmäklare som SVT träffade under söndagen tror att det ska ge en skjuts på bostadsmarknaden.

– Jag sitter i en bra förhandlingssits då jag redan sålt min bostadsrätt. Jag hoppas att lägenheten på Gärdet som jag ska titta på tilltalar mig, säger Ida Taube som SVT träffar strax innan visning.

Priserna på bostadsrätter gick ner i juli månad i Stockholmsområdet. Det visade Svensk Mäklarstatistik som SVT tagit del av

– Att bara se på hur priserna ser ut under en sommarmånad är en dålig indikator. Jag tror och hoppas att de förväntade räntesänkningarna kommer ge en rejäl skjuts på bostadsmarknaden i höst, säger Philip Andersson som är fastighetsmäklare på HusmanHagberg.

Hör fastighetsmäklaren och bostadsspekulanten i videon ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.