Flera personer ha attackeras av en person med kniv i Hässelby – filmer på attackerna har spridits på sociala medier. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX/Telegram

Filmer på knivattacker sprids på sociala medier – kan röra sig om samma gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

Under den senaste tiden har flera personer utsatts för knivattacker, av en för dem okänd man, i Hässelby i nordvästra Stockholm. Filmer på attackerna har sedan spridits i grupper på sociala medier.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tror polisen att det rör det sig om en och samma gärningsman.

Under onsdagskvällen fördes en äldre man i 80-årsåldern till sjukhus efter att han på en kvällspromenad attackerades och knivhöggs. Skadeläget är oklart.

Kort efter spreds en film på sociala medier som påstår sig visa när den äldre mannen attackerades.

Filmen är utifrån gärningsmannens perspektiv och visar en äldre man med rullator som plötsligt attackeras med flera knivhugg i ryggen.

Attacken har rubricerats som försök till mord och ingen gärningsman är i nuläget gripen.

Flera attacker mot äldre

På sociala medier sprids flera filmer som visar oprovocerade attacker. En av filmerna skildrar när en man knuffas ner i buske av personen som filmar, som sedan springer från platsen.

I mitten på juli fördes en kvinna i Hässelby till sjukhus med lindriga skador efter att hon blivit överfallen av en maskerad knivman. Mannen var för henne okänd.

En källa till Aftonbladet uppger att det finns misstankar om att området drabbats av flera mindre våldsamma attacker och att våldet succesivt blivit grövre.

Uppgifter: Kan vara samma gärningsman

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att det rör sig om en och samma gärningsman.

SVT Nyheter har sökt polisen som inte vill kommentera uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.