Bagarmossen bo pratar om oroligheten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre skjutningar inom loppet av ett dryg månad och flera poliser på torget under helgen. Boende i Bagarmossen är oroliga över våldsdåden. Hör mer i videon ovan. Foto: Kovan Alshawish

Flera våldsdåd i Bagarmossen gör att polisen förstärker närvaron

Uppdaterad
Publicerad

Bagarmossen i södra Stockholm har drabbats av en dödsskjutning och ytterligare två skjutningar den senaste månaden. Så sent som i onsdags skedde en skottlossning inne på tunnelbanestationen och i helgen är polisen på plats i området med extra resurser.

– Min mamma som bor i Kärrtorp vill inte komma hit på grund av att det är poliser här hela tiden. Det känns ju skrämmande, säger Emelie Helmer som bott i Bagarmossen sen tio år.

Det var i början av juli som en 16-årig pojke sköts till döds i Bagarmossen, en tonårspojke sitter häktad misstänkt för mordet. Sen dess har ytterligare två skjutningar skett, den senaste tidigare i veckan intill tunnelbanestationen.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Sen en tid tillbaka har polisen förstärkt närvaron i området, i helgen med flera resurser.

– För oss handlar det om att skapa en trygghet och fånga upp oroliga medborgare, få dem att komma med tips och hjälpa oss i utredningarna, säger Joakim Nordkvist tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet