Det finns ännu ingen prognos för när tågen går som vanligt igen. Foto: Markus Lundqvist/SVT

Kraftiga förseningar för tåg och pendeltåg

Uppdaterad
Publicerad

En olycka vid Sundbybergs station samt ett omfattande signalfel i Stuvsta har lett till kraftiga förseningar i tåg- och pendeltågstrafiken under onsdagsmorgonen.

– Vi har ingen info om att förseningarna har upphört, säger Karolina Wichman, presstalesperson SL.

Kl 05.23 kom ett larm om en olycka vid Sundbybergs station i Stockholm som ledde till ett stopp i pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Odenplan. Samtidigt är det ett omfattande signalfel i Stuvsta station. Tillsammans bidrar båda händelserna till kraftiga förseningar i för både tåg- och pendeltågstrafiken under onsdagsmorgonen.

– Vi kan i nuläget inte säga när tågen går som vanligt igen, säger Karolina Wichman, presstalesperson SL.

Flera tågavgångar mot bland annat Göteborg, Oslo, Malmö, Linköping och Karlstad blev kraftigt försenade eller ställdes in under morgonen.

Under eftermiddagen pågick även ett spårfel mellan Årstaberg och Stockholms södra, vilket orsakade förseningar och inställda avgångar på sträckan Södertälje C – Märsta/Uppsala samt Nynäshamn – Bålsta. Enligt Trafikverket väntas problemet vara åtgärdat klockan 05.00 på torsdag.

Även problem i biltrafiken – brand i Södra länken

Även biltrafiken i Stockholm påverkades under morgonen, efter att det började brinna i en betongbil i Södra länken. Branden släcktes men räddningstjänsten behöver sanera i tunneln och trafikpåverkan kan pågå till klockan 11.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.