En lös hund orsakar trafikkaos på Essingeleden. Två bilar har krockat när de försökt väja för hunden. Bilden är en genrebild på Essingeleden. Foto: Janerik Henriksson/TT

Lös hund på E4:an orsakade trafikkaos

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar krockade under fredagseftermiddagen på Essingeleden när de försökt väja för en hund som sprungit ut på vägen. Två personer fick föras till sjukhus och vägen fick stängas medan två bilar bärgades bort.

En lös hund orsakade trafikkaos på Essingeleden. Flera bilar krockade med varandra när de väjde för hunden och vägen fick tillfälligt stängas.

– Det är en lös hund som sprang från Lilla Essingen till Västberga där den sprang över till motsatt sida och orsakade en olycka med två fordon, säger Katarina Wolfram, pressekreterare på Trafikverket.

Två personer fördes till sjukhus och skadeläget är oklart, enligt polisen.

Hunden försvann men polisen uppdaterade senare att den hittats i ett skogsområde. Polisen skriver att de arbetar på platsen tillsammans med hundens ägare för att fånga in den. De beskriver att hunden är stressad och för att inte stressa den ytterligare vill polisen inte närmre beskriva platsen, för att undvika att fler personer kommer dit.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.