STHLMNEWS

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räggningstjänstens kemdykare deltog i polisinsatsen i ett bostadsområde på Kungsholmen under lördagsmorgonen efter larm om utsläpp med farligt ämne. Foto: STHLMNEWS

Misstänkt farligt ämne på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en insats pågår på Kungsholmen. Det är lördagens andra, efter en tidigare insats gällande inbrott med syra. Händelserna har skett i samma bostadsområde, enligt uppgifter till SVT. Polis, räddningstjänst och ambulans befinner sig på platsen.

Polisen larmades till Kungsholmen vid 02.43 natten mot lördag efter att en granne ringt polisen om ett pågående inbrott.

– Det har genomförts inbrott i två lägenheter och man har försökt bryta sig i en tredje, när polisen är där känner de att det luktar illa i trapphuset, så vi kallar på räddningstjänst för att göra en bedömning, säger Tomas Idstedt, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen har spärrat av de två lägenheterna men de tidigare avspärrningarna runt omkring lägenhetshuset har nu tagits bort.

Nytt larm i samma område

Runt klockan 10 på lördagen fick polisen ett nytt larm om inbrott i samma bostadsområde. Väl på plats konstaterade man att syra använts även i det här fallet. Både ambulans, räddningstjänst och sjukvårdsledning deltar i insatsen, som pågår vid ett bostadshus på Hornsbergs strand.

Enligt polisen rör det sig eventuellt om fyra lägenheter som gärningspersonerna ska ha försökt ta sig in i.

– Jag vet inte om man har lyckats ta sig in eller bara försökt, säger polisens presstalesperson Susanna Rinaldo.

Varken polisen eller räddningstjänsten kan i nuläget uttala sig om vad det är för ämne som misstänks ha påträffats, men polisen bekräftar att det rör sig om någon typ av stark syra. Det finns i dagsläget inga uppgifter om personskador eller någon gripen i något av ärendena. Polisen har upprättat anmälan om stöd genom inbrott i båda fallen.

Polis, räddningstjänst och ambulans befann sig under lördagen på plats i Kungsholmen efter larm om utsläpp av farligt ämne. Foto: STHLMNEWS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.