misstänkt föremål, polisen, parkeringshus, märsta centrum

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen är på plats i Märsta och undersöker ett misstänkt föremål. Foto: Kovan Alshawish

Misstänkt farligt föremål i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var under onsdagen på plats och undersökte ett misstänkt farligt föremål i Märsta centrum i Sigtuna. Polisen bedömer föremålet som skarpt och utreder ärendet som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Det var vid 13-tiden som polisen larmades till Märsta centrum. Enligt uppgifter till andra medier ska det handla om en handgranat. Polisen vill inte bekräfta uppgifterna men berättar att det handlar om ett skarpt föremål.

– Vi har resurser på plats som undersöker det här föremålet för att slå fast vad det rör sig om för föremål, sa Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson, under eftermiddagen.

Bland annat har Nationella bombskyddet varit på plats och delar av Märsta centrum är avspärrat.

– Det var en person som hittade en påse utanför Systembolaget, utomhus. Väktarna i centrum tog hand om påsen och la den i ett förråd i garaget, säger SVT:s reporter Kovan Alshawish, som är på plats.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.