Natten mot söndag blev en man allvarligt skadad vid en nattklubb på Södermalm i Stockholm. Han avled senare samma dag på sjukhus. Foto: STHLMNEWS

Man död efter knivskärning på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter att ha stuckits ned utanför en nattklubb på Södermalm i Stockholm natten till söndag. Tre personer har anhållits misstänkta för mord.

Det var vid halv fem-tiden på söndagsmorgonen som polisen fick ett larm om ett våldsdåd vid en nattklubb på Söder Mälarstrand. När polisen anlände till platsen hittade de en man med allvarliga stickskador som fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det har varit någon typ av bråk mellan mannen och tre andra personer, enligt de vittnesuppgifter vi har. Mannen ska ha blivit skadad av ett vasst föremål, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Vid 10-tiden på söndagen uppgav polisen att den skadade mannen avlidit till följd av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

Tre anhållna

Då polisen fick in flera vittnesuppgifter från platsen kunde de snabbt gripa tre personer, samtliga i 20-25-årsåldern, kort efter dådet. De anhölls av åklagare senare på söndagseftermiddagen.

– Utredningen är inne i ett känsligt läge, tre personer är anhållna. Polisen jobbar intensivt med ärendet, säger Karin Rosander, på åklagarmyndighetens presstjänst.

Utreds som mord

Polisen utreder händelsen som mord.. En teknisk undersökning har påbörjats och polisen håller förhör.

– Vi håller nu förhör för att skapa oss en bättre bild av händelseförloppet, säger Carina Skagerlind.

Är de tre gripna männen kända av polisen sedan tidigare?

– Det är detaljer som vi inte går ut med i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.