Nyheter från dagen: 14 oktober

Publicerad

Detta har SVT Nyheter Stockholm rapporterat om under måndag den 14 oktober.

• Lovisa, 18, har ovanlig sjukdom

Mamman anklagades för Münchhausen by proxy

Lovisa ligger i en sjukhussäng omgiven av medicinsk utrustning. Bredvid sängen finns en monitor som visar vitalsignaler och annan övervakning. Runt omkring är olika medicinska apparater kopplade till patienten, vilket skapar en klinisk miljö. Sängen är täckt med en blå och vit sängklädnad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat

• Döms till fängelse efter brand på bilfirma i Södertälje

Under tre veckor brann det sex gånger i eller intill olika bilfirmor

En person klädd i mörka kläder och med gröna handskar går genom ett rum i en bilfirmas lokaler i Södertälje. Det är svagt belyst och personens ansikte är inte synligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när lokalen fylls av eld och rök på bara några sekunder. Två personer misstänks för inblandning i branden i bilfirmans lokaler i Södertälje i april år. Foto: Polisens förundersökning

• Trafikförvaltningen efter resekaoset: ”Jättestor utmaning”

Skanstullsbron stängdes av under måndagsmorgonen

En gedigen folkmassa väntar på en plattform i en tunnelbanestation. Människor bär olika kläder och väskor, och skärmar med information syns i bakgrunden. Det är en grå och dämpad atmosfär, med svaga lysrörslampor och färgglad belysning i taket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Elin Lindström vid Trafikförvaltningens presstjänst berätta om morgonens trafikkaos och de konsekvenser som blev efter stängningen av bron. Foto: Kamil Bochenski/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.