Nyheter från dagen: 17 oktober

Publicerad

Detta har SVT Nyheter Stockholm rapporterat om under torsdag den 17 oktober.

• En kvinna i 60-årsåldern har avlidit efter att ha fallit från en balkong

En man har anhållits och händelsen utreds som mord alternativt dråp

En polisbil står parkerad framför en flerfamiljshus, omgiven av träd med höstliga löv. Byggnaden har röda fönsterkarmar och balkonger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen är på plats för att undersöka efter att en kvinna har dött av fallet från en balkong i Södertälje. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT
En delad bild som visar till vänster två tuber med lustgas, placerade på våt asfalt. Till höger syns Per Ljung, produktionsdirektör på Stockholms Exergi, reflexjacka och hjälm, som knäböjer inuti sopförbränningspannan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En uppenbar risk att någon kommer att träffas” – Per Ljung på Stockholm Exergi berättar om hur lustgasflaskor riskerar att bli både en miljöbov och en säkerhetsrisk på fjärrvärmeverken. Foto: SVT/Lisa Liljefors

• Så kan dåliga matvanor påverka krisberedskapen

”Ser inte ljust ut”

En delad bild som visar två olika scener. Den vänstra bilden visar en person i militäruniform som håller upp ett dokument framför en skrivbordsliknande struktur, omgiven av en camouflageduk. Den högra bilden visar en grupp personer stående utomhus, där de håller i papper och ser mot en blå transportenhet i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur ungdomarna lyckas med ”framtidens hälsoscanning”. Foto: Rasmus Ejneberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.