En polisbil på Kungsholmen efter larm om inbrott med syra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen där ännu ett syrainbrott kan ha inträffat. Foto: Blåljusbilder

Nytt försök till syrainbrott på Kungsholmen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har larmats om ett nytt syrainbrottsförsök på Kungsholmen i Stockholm. Det är det tredje larmet i området på ett dygn. Även under natten mot söndag gjordes en insats i Vasastan efter ytterligare larm om om utsläpp av farligt ämne, enligt vittnesuppgifter.

Uppgiftslämnare uppger för SVT att polis, ambulans och räddningstjänst var på plats vid ett flerfamiljshus i Vasastan under natten. En person ska också ha kontrolleras av ambulanssjukvårdare. Polisen kan dock inte bekräfta uppgifterna.

Så sent som vid 19.15 under lördagskvällen larmades polis till en annan adress på Kungsholmen.

– Boende i ett flerfamiljshus kommer hem och ser att en grannlägenhet har utsatts för ett inbrottsförsök där man ser att man använt sig av kemikalier, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Polis och räddningstjänst är på plats och har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Det här är det tredje och fjärde larmet om liknande händelser i centrala Stockholm det senaste dygnet. Metoden går enligt polisen att koppla till en våg av liknande fall av så kallade ”syrainbrott” runtom i Stockholm.

– Vi misstänker att det finns ett samband, förhoppningsvis kan analys och provsvar ge oss svar på om det är samma gärningsman, säger Daniel Wikdahl.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.