• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polisbilar med blåljus i mörkret.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den man som sköts i Upplands-Bro avled av sina skador. Enligt uppgifter till TV4 kan det röra sig om en felskjutning. Foto: Blåljusbilder

Bekräftat: Man död efter skjutning i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen hittades en man skjuten i Upplands-Bro. Han vårdades för livshotande skador men avled senare, uppger polisen.

Insatsstyrkan, polishelikopter och civilpoliser har deltagit i sökandet efter gärningspersonen men än är ingen gripen.

En man med skottskador anträffades utomhus i Bro under tisdagskvällen. Han fick livshotande skador och allmänheten ska ha utfört vård på mannen i väntan på ambulans. Under onsdagseftermiddagen bekräftar polisen att han avlidit av sina skador.

Efter skjutningen inleddes en omfattande polisinsats i området.

– Vi har helikopter, hundpatrull, regionala insatsstyrkan, uniformerade poliser, civila poliser, ledningskapacitet, ett axplock av resurser, sa Ola Österling, presstalesperson på polisregion Stockholm, under tisdagskvällen.

Polisen utreder händelsen som mord. Motivet till skjutningen är oklart och inget polisen vill kommentera. Enligt uppgifter till TV4 är polisens teori att det kan handla om en felskjutning.

Så jobbar polisen

Flera platser spärrades av för att kriminaltekniker skulle kunna säkra spår.

”Ett stort antal” filmer från olika övervakningskameror samlas just nu in för analys. Polisen har under tisdagskvällen också knackat dörr för att höra boende i området om eventuella iakttagelser.

Andra skjutningen samma dag

Tidigare under tisdagskvällen skedde en skjutning i Jordbro där en man i 30-årsåldern skadades. Än går det inte att säga om skjutningarna har någon koppling till varandra, enligt polisen.

– Det är någonting som vi tittar på. Det har ju skett i nära anslutning till varandra i tid och det är inte helt osannolikt att de kan hänga ihop, men det är något som vi måste titta mera på, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Skjutningen i Jordbro kopplas till det pågående gängkriget i Stockholm, enligt SVT:s källor.

Under tisdagskvällen meddelar polisen att en man gripits och anhållits för skjutningen i Jordbro. Han är skäligen misstänkt för mordförsök.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.