Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen satsar nu på att få krögare att vara extra uppmärksamma på signaler om att deras gäster kan bli utsatta för sexualbrott. Foto: SVT/Jimmy Kirvesmäki/arkivbilder

Polisens storsatsar mot sexualbrott i Slakthusområdet

Publicerad

Polisen riktar nu insatser mot krogar i och omkring Tele2 Arena i södra Stockholm efter att utredningsledare slagit larm om att sexualbrotten ökat.

– Det finns personer som jag kallar för vithajar som inte är här för att festa, säger Andreas Lindfors som är polisens samordnare.

De återkommande problemen har bland annat lett till att polisen tagit fram checklistor till ordningsvakter om vad de ska tänka på. Det handlar bland annat om att ha mer personal vid toaletterna och om att se efter vart allt för berusade personer som avvisas tar vägen när de lämnar krogen.

– Det finns en kategori av personer som är ute efter att utnyttja människor och det är de vi kommer att hålla ögonen på.

Hör mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.