Åtal har väckts mot Think Pinks tidigare vd. Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Queen of trash” advokat: ”Hon mår inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

I dag väcktes åtal mot elva personer i den så kallade Think Pink-skandalen. En av dem är företagets tidigare vd, Bella Nilsson, som nu heter något annat. Enligt hennes försvarsadvokat, Jan Tibbling, förnekar hon brott.

– Men hon är på ett sätt lättad att det kommer ett åtal. Då får hon möjlighet att försvara sig, säger Jan Tibbling.

Utöver häktningen har mediebevakningen varit jobbig för Bella Nilsson, berättar advokaten.

– Det är fruktansvärt naturligtvis. Hon har haft det här hängandes över henne i tre år, hon mår inte bra, säger han.

Försvarsadvokaten säger att de begärt att förundersökningen ska kompletteras. Han menar att de platser där avfallet ska ha dumpats har bedrivits av liknande verksamheter under lång tid.

– Som jag ser det är det ännu inte klarlagt var de miljöskadliga ämnena kommer ifrån. Om de kom dit innan eller om de kom dit efter. Det måste fastställas såklart.

Utöver Bella Nilsson är fem av de åtalade skrivna i Stockholms län. Tre personer är skrivna i Norrtälje kommun, en i Botkyrka kommun och en i Nynäshamns kommun.

”Hon har levt i det här förundersökningsfängelset under lång tid. Så hon får klara en stund till.” säger Bella Nilssons försvarsadvokat, Jan Tibbling. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.