Solna tingsrätt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör rådmannen om vilken bedömning som ligger till grund för att mannen döms till fängelse. Foto: Tim Aro/TT

Rånade och våldtog prostituerade i Stockholm – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms till sju år och tio månaders fängelse för att ha våldtagit och rånat prostituerade kvinnor i Stockholmsområdet.

Två prostituerade kvinnor utsattes för grova våldtäkter och hotades med kniv, och ytterligare tre utsattes för rån, vid olika tillfällen mellan december förra året och februari i år.

– Det används någon form av vapen i samtliga tillfällen. Som det framgår av stämningsansökan är det kniv i fyra fall och ett pistolliknande föremål i ett fall, sa åklagare Anders Hirsch, i samband med att mannen åtalades.

Mannen kom i kontakt med kvinnorna genom olika hemsidor för prostitution och eskort. Nu döms han till sju år och tio månaders fängelse.

Bevisningen har bland annat bestått av chattkonversationer och övervakningsfilmer.

Mannen har nekat till brott men vidgått att han bokat sexköp med de fem målsägandena. Han menar dock att han inte genomförde sexköpen då han var rädd att bli tagen av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.