Tvådelad bild, anonym vårdpersonal till vänster, finansregionråd Aida Hadzialic till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör finansregionråd Aida Hadžialić (S) om budgeten och den ekonomiska krisen. Foto: TT

Regionen ligger back en miljard – men inga varsel i vården

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen slår mot Region Stockholm men trots att resultatet visar på minus en miljard, så är resultatet bättre än förra året.

När Region Stockholm nu redovisar en preliminär budget på minus en miljard, är det är 2,4 miljarder kronor bättre än budget på -3,5 miljarder kronor.

Högre samlade skatteintäkter om 2,8 miljarder kronor är en förklaring.

Finansregionrådet Aida Hadžialić (S) säger att man sparat 330 miljoner kronor efter att ha minskat inhyrd personal och att cirka 200 sjuksköterskor återvänt till arbete i regionen.

”Ingen personal kommer varslas”

Enligt Region Stockholm har den totala sjukfrånvaron minskat och övertiden för undersköterskor, sjuksköterskor och barnmorskor gått ned.

– Ingen personal kommer att varslas inom Region Stockholm, säger finansregionråd Aida Hadžialić (S) och syftar på sjukvården.

Under året har Region Stockholm investerat för drygt 17 miljarder kronor. Investeringar inom kollektivtrafiken utgör den största delen, motsvarande 80 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.