En stor grön lastbil med stota text på sidorna ”returrunden” En ung man  med arbetskläder står vid en soptunna med texten metall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Returrundan ska besöka Stockholms bostadsområden under helgerna. Hör bilens signaturmelodi, och varför den ska ljuda på Stockholms gator: ”Fastnar i huvudet – som glassbilens signal”. Foto: Pia Heick/SVT

Returrundan – så ska stockholmarna slänga miljövänligt

Uppdaterad
Publicerad

Med en kort signaturmelodi ska sopbilen Returrundan meddela sin närvaro runt om i olika bostadsområden i Stockholm. Mellan april och november kommer två lastbilar göra det möjligt för stockholmarna att slänga sitt grovavfall och miljöfarligt avfall.

Returrundan kommer under helgerna göra 224 stopp på 56 olika platser i Stockholm för att samla in olika typer av avfall. Tidigare har Stockholm haft en mobil miljöstation, men denna kommer nu att bytas ut med tjänsten Returrundan som tar emot flera olika typer av avfall.

Meddelar sin ankomst

En jingel kommer att höras för att tydligt meddela sin ankomst i området.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

– Den låter lite som glassbilens, säger Erik Johansson, lastbilschaufför och guide till hur avfallet ska slängas.

Klicka här för att se Returrundans schema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet