Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens bilder ur förundersökningen och hör hur mordet gick till enligt åtalet. Foto: Ur förundersökningen / Michelle Derblom Jobe/SVT

Sänkt straff för mordet i Brandbergen

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten sänker straffet för den 19-åring som i tingsrätten dömdes till elva års fängelse för ett mord på en man i 30-årsåldern i Haninge förra året.

19-åringens straff sänks till tio år. Enligt tingsrätten sköts ”fel person” och minst 20 skott ska ha avlossats i samband med mordet.

Har lyft fram delvis ny bevisning

Anledningen till att hovrätten sänker straffet är att domstolen bland annat anser att straffvärdet för det synnerligen grova vapenbrottet, som flera av personerna i fallet dömts för, är lägre än vad tingsrätten bedömt.

19-åringen, och en av de andra personerna som dömts i fallet, har även lyft fram delvis ny bevisning som bland annat består av inspelade samtal. Men i det stora hela håller hovrätten med i tingsrättens bedömningar.

Ytterligare två dömda i fallet får sina straff sänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.