En presentation pågår i ett ljust rum med stora fönster. En kvinna står framför en skärmtv som visar en bild av en park. En annan kvinna, till vänster, verkar förbereda sig för att tala. Rummet innehåller också konstverk och möbler i trä. Deltagarna i rummet är fokuserade på presentationen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolbudgeten till grundskolorna höjs med 1,1 procent till nästa år. Hör varför – i klippet ovan. Foto: Tim Waage/SVT

Skolbudgeten presenterad – ska gynna kommunala skolor

Publicerad

Hur mycket pengar ska gå till Stockholms skolor 2025? Det presenterade Stockholms stads skolborgarråd Emilia Bjuggren (S) under dagens pressträff.

– Det som vi presenterar är en skolbudget som säkerställer de kommunala skolorna och rustar Stockholms barn och unga för framtiden, säger hon.

385 miljoner kronor i schablonökningar – så mycket mer pengar ska gå till Stockholms skolor under 2025. Det motsvarar en ökning på 1,1 procent till grundskolorna.

– Vi prioriterar Stockholms barn och ungdomar och försöker säkerställa att Stockholms skattebetalare inte i onödan ska bidra till den överkompensation som vi har till de vinstdrivande friskolorna, säger skolborgarråd Emilia Bjuggren (S) om budgeten.

Liberalerna: Saknar konkret plan

Oppositionsborgarrådet Jan Jönsson (L) anser att budgeten saknar en konkret plan.

– Jag skulle vilja ha sett riktiga reformer. Till exempel om hur vi kan använda Socialtjänsten mer till att hjälpa till med elever som stör undervisningen på olika sätt. Jag skulle gärna se studiero-team som ser till att undervisningen kan fortsätta utan avbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.