Hammarbysupportrar på fotbollsläktaren på Tele2 Arena i Stockholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Supporterföreningarna Järnkaminerna och Bajens fans uppmanar att bojkotta hemmaplanens kiosker. Hör Viktor Adolfsson ordförande i Järnkaminerna berätta om bojkotten. Foto: TT, SVT

Supporterföreningarna går samman mot höga priser – bojkottar arenabarer

Uppdaterad
Publicerad

Bojkotta kioskerna och barerna inne på Tele2 Arena – den uppmaningen går supporterföreningarna Järnkaminerna och Bajen Fans gemensamt ut med.

– Priserna har gått upp och kvaliteten har blivit sämre, säger Viktor Adolfsson, ordförande Järnkaminerna.

Tele2 Arena är hemmaplan för både Djurgården fotboll och Hammarby fotboll. Nu hoppas de två supporterföreningarna att de blir starkare tillsammans och att bojkotten leder till att Stockholms Live sänker priserna.

– Det här är den lojalaste kunden. Det är 1000-tals supportrar som köper i barerna och kioskerna, säger Marcus Beckford, ordförande i Bajen fans, och menar att missnöjet har funnits sedan flera år tillbaka.

Stockholm Live: Sänkt centiliterpriset

Stockholms Live driver Tele2 Arena, Avicii Arena, Strawberry Arena, Södra Teatern, Annexet och Hovet.

Michael Yngvesson, Nordisk Operation Director på Stockholms Live, skriver i ett svar till SVT att de prishöjningar som gjorts ligger i linje med årliga kostnadsökningar och att det är samma priser på alla arenor. Men säger också att de förra året, inför säsongen, sänkte centiliterpriset på folköl och vatten.

– Det är märkligt att man inte ens kan få ett glas vatten. Man får en pappmugg och hänvisas till toaletten, säger Marcus Beckford.

Håller på så länge det behövs

Bojkotten inleds under torsdagen då Djurgården spelar hemmamatch i UEFA Conference League på Tele2 Arena. Efter det fortsätter bojkotten på söndag då Hammarby har hemmamatch.

För att publiken ska kunna släcka törsten inne på arenan planerar föreningarna att ställa ut muggar som kan fyllas på med vatten.

– Bojkotten håller på så länge den behövs, den kommer pågå på Hovet i höst om så krävs, säger Viktor Adolfsson ordförande Järnkaminerna.

Det är inte första gången supportrar protesterar mot kioskpriserna. I oktober 2022 visade Hammarbysupportrar sitt missnöje med banderoller på läktaren. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Dryckpriser på Tele2 Arena

Drycken serveras i pappmuggar och priserna varierar mellan de olika evenemangen och platserna.

  • IPA 33 cl 5,8 % Pris: 95 -120 kronor
  • Fatöl 40 cl 5,3% Pris: 82-104 kronor
  • Cider 33 cl 4,5% Pris: 84-104 kronor
  • Läsk 50 cl Pris: 47- 56 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.