Lars Strömgren (MP) trafikborgarråd

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör planerna för nya Tegelbacken. Foto: Tim Waage

Tegelbacken ska gå från sämst i city till grönskande torg

Uppdaterad
Publicerad

Tegelbacken vid Klara Mälarstrand blev 2017 framröstat till Stockholm Citys sämsta plats. Men nu ska området bli grönare och mer gästvänligt.

Nu har ombyggnationen av Tegelbacken startat. Bygget ska vara klart hösten 2026 och innebär en stor förändring. Det ska bli två nya parktorg och utökade möjligheter för fotgängare och cyklister. Samtidigt får biltrafiken ett körfält mindre.

– Vår bedömning är att vi kommer kunna hantera trafikflödena på ett bra sätt, säger trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP).

Samtidigt skriver Stockholms stad att de bilister som kommer från Kungsholmen kan få stå mer i kö på grund av byggnationen.

– Det finns en plats för bilen även i framtidens Stockholm, men vi måste hantera flera intressen i en stad, säger Lars Strömgren (MP).

Visionsbild för Tegelbacken. Foto: Stockholm stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.