Toppstriden: Båda vill styra Stockholm – men bara en kan vinna

Uppdaterad
Publicerad

Vem ska styra Stockholms stad efter valet? Både Karin Wanngård (S) och Anna König Jerlmyr (M) aspirerar på posten som Stockholms högst uppsatta politiker – men bara en av dem kommer att kunna titulera sig finansborgarråd efter valet.

Socialdemokraten Karin Wanngård var finansborgarråd i Stockholms stad mellan 2014 och 2018, men efter valet 2018 fick hon lämna över makten till en grönblå majoritet. Istället tog Anna König Jerlmyr (M) över rollen som stadens högst uppsatta politiker.

Efter fyra år är det återigen dags för val, och kampen om finansborgarrådsposten står återigen mellan Wanngård och König Jerlmyr. Vi tog rygg på dem under valspurten då de bland annat mötte väljare, pratade om hur de tänker sig få ihop en majoritet och om deras framtidsvision för Stockholm.

I klippet: Så såg kampanjandet ut för utmanarna dagarna innan valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.