Projektet vänder sig till brottsutsatta ungdomar mellan 11-18 år. Nyckeln i den nya modellen är att brottsoffret och vårdnadshavaren ska gå med på att häva sekretessen mellan olika myndigheter så att alla kan få samma information om vad som har hänt.
– Ungdomen som anmält ska veta att skolan, fältassistenter, fritidsledaren, kyrkan och idrottstränare känner till vad som har hänt och alla kan vara medvetna om vad som hänt och hålla ögonen öppna, säger Zara Gatu, som jobbar som fältassistent i Farsta.
Tonåring dömd för rån
Två pojkar har fullföljt brottsanmälan och en tonåring har dömts för att ha knivrånat en pojke och tagit hans jacka och för att ha tagit en moped från en annan pojke. Polisen hoppas att den här domen ska göra att fler ungdomar vågar anmäla och få samma uppbackning och stöd.
– Ambitionen är ju att fler ska kunna känna att det här gick vägen och ledde till dom och att de som anmälde fick så mycket stöd att de orkade med under hela förundersökningen, säger polisinspektör Ferhat Kalkan som är gruppchef för ungdomsgruppen i Farsta.