16-åriga pojken hittades skottskadad utomhus i Bagarmossen. Hans liv gick inte att rädda. En 17-årig pojke har häktats för mord och grovt vapenbrott av Södertörns tingsrätt. Foto: Mickan Mörk/TT

17-åring häktad efter dödsskjutningen i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har suttit anhållna efter dödsskjutningen av en 16-årig pojke i Bagarmossen den 9 juli. En 17-årig pojke har under tisdagen häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. De två övriga har försatts på fri fot.

– Han är misstänkt för mord och grovt vapenbrott, säger åklagaren Daniel Insulander till SVT Nyheter Stockholm.

Gripandena skedde i helgen. Två av personerna som varit frihetsberövade är under 18 år och misstänks för inblandning i skjutningen. En av dem, en 17-åring, häktades under tisdagen misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Den andra personen är släppt på fri fot.

En tredje personen, som är över 18 år, misstänks för skyddande av brottsling. Trots det beslutade åklagaren att försätta även den personen på fri fot.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

– Misstanken om skyddande av brottsling kvarstår, säger Daniel Insulander.

Pojke sköts ihjäl

Det var under tisdagsnatten förra veckan som polisen fick larm om misstänkt skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm. Väl på plats hittades en svårt skadad tonårspojke utomhus.

När polisen kom dit hade allmänheten börjat göra första hjälpen och strax därefter fördes personen till sjukhus. Han avled senare av sina skador.

Enligt uppgifter till SVT var 16-åringen inte tilltänkt offer i skjutningen.

Händelsen rubriceras sedan tidigare som mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundratals personer samlades i Bagarmossen en manifestation mot våldet under söndagen. ”Vi är många som känner honom”, säger Hanna Samlin om den 16-årige pojken som sköts ihjäl i förra veckan. Foto: Ellen Pan/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet