Ulf Kristersson, Moderaterna:
Partiledaren talade om det historiska i att invånarnas förväntningar på staten sjunker, om vilka som enligt honom betalar priset för den tysta acceptansen av hedersförtryck och hur en lyckad integration inte kommer per automatik. Se hela talet här.
Julia Kronlid, Sverigedemokraterna:
När partiledaren med kort varsel ställde in sin medverkan på Järvaveckan, ryckte vice partiledaren in. Hon talade bland annat om splittringen i samhället, vikten av språket för en lyckad integration och hur kvinnors trygghet ska öka – i synnerhet i utsatta områden och för de som lever i en hederskultur. Se hela talet här.
Christer Nylander, Liberalerna:
Liberalernas gruppledare höll ett tal med tydlig ideologisk prägel. Han lyfte individer som han menar att Sverige behöver fler av och föreslog en rad reformer som han önskar se i Sverige. Lösningen på dagens problem tycks han se i 1800-talets Sverige. Se hela talet här.
Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna:
Partiledaren kritiserar miljonprogrammen, som hon menar byggdes för att vara segregerade. Hon föreslår en bostadspolitik som inte utgår från att lika barn leker bäst. Hon vill se en ny sorts feminism, och föreslår även att pensionerade brottsutredare ska kunna ta sig an högen av outredda sexualbrott. Se hela talet här.
Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet:
Partiledaren drar den yttersta röda linjen för vilken politik som hans parti kommer att acceptera av regeringen Löfven – och enligt Sjöstedt är det upp till statsministern om det blir nyval eller inte. Ingen ung person ska behöva förlora förhandlingen vid köksbordet om att få utöva en sport som är för dyr, tycker Sjöstedt – som också presenterar en lösning. Se hela talet här.
Annie Lööf, Centerpartiet:
Partiledaren talar om varför hon menar att Järva borde sprudla av framtidstro och optimism, men varför så inte alltid är fallet. Partiet har föreslagit ett integrationsår för snabbare etablering, som om det genomförs leder till ett certifikat. Ett förslag som nu väntas bli verklighet, efter januariavtalet. Se hela talet här.
Isabella Lövin, Miljöpartiet:
Språkröret och biståndsministern gör en tidsresa, från hennes mormors mors tid, fram till den dag då hon själv är någons mormors mor. På resans gång berörs jämställdheten och klimatpolitiken. Hon vill se en värld som styr marknaden mot hållbarhet, inte bara låter sig styras av marknadens krafter. Se hela talet här.