Hör Anders Engström om Sveriges matkultur, och hur kan vi äta insekter. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Matbloggaren: ”Vi kanske ska ha insektsfredag istället för tacofredag”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Engströms intresse för att äta insekter väcktes redan 2013 då en FN-rapport om framtidens mat släpptes. Nu planerar han för att driva eget inom insektsätar-näringen.

Han startade Sveriges då första blogg om matlagning med insekter redan 2013. Nu är han helt övertygad om att det är något för framtiden.

– Det kanske inte blir superpopulärt de första åren, men det är en långsiktig affärsidé, säger Anders Engström.

2018 släpptes Anders Engströms bok där han beskriver alla sorters ätliga insekter, och hur man tillagar dem.

I klippet berättar han om insekternas framtid i den svenska matlagningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.