• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Voltad bil på E4:an norr om Stockholm – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En bil voltade under söndagen på E4:an norr om Stockholm i höjd med Häggvik i Sollentuna kommun. En person fick föras till sjukhus.

Det blev stopp på E4:an i norrgående riktning, men efter att bilen bärgats släpptes trafiken på igen.

Larmet om olyckan kom vid 16.40-tiden på söndagen.

En bil hade voltat och låg på taket i ett av körfälten i norrgående riktning på E4:an norr om Stockholm i höjd med Häggvik i Sollentuna kommun.

– Enligt uppgift ska det vara en person som har färdats i bilen. Det är oklart skadeläge, sa Fredrik Hilmersson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Personen som färdades i bilen fick föras till sjukhus med ambulans.

Inledningsvis var alla tre filerna på E4:an i norrgående riktning mot Uppsala avstängda.

Efter bärgningen började trafiken släppas på igen.

– Det är full framkomlighet vid platsen. Nu ser det jättefint ut, men det var kaos ett tag om man skulle norrut, säger Ludvig Sääf, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar vid 18-tiden på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.