14-åriga Layth var försvunnen i 22 dagar innan han hittades död i ett skogsområde. Foto: Privat/SVT

Ytterligare en misstänkt för mordet på Layth i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig kille misstänks för mordet på 14-åriga Layth som hittades död i Upplands-Bro i augusti i år. Sedan tidigare är en 25-årig man misstänkt i ärendet.

– Det är en 17-årig kille som misstänks för mordet och han är även frihetsberövad i ett annan ärende, säger åklagaren Hanna Cardell.

17-åringen sitter sedan början av september häktad misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott i Uppsala.

Flera frihetsberövade

En 25-årig man är sedan tidigare misstänkt för mordet på Layth. Det finns även andra personer som är frihetsberövade i dagsläget och fler kan det bli, uppger Hanna Cardell.

– Vi jobbar vidare med det här fallet och kan inte utesluta att fler kan komma att bli frihetsberövade framöver, säger hon.

Layth omhändertogs enligt lagen om vård av unga, LVU, 2021. Han omplacerades flera gånger och bodde vid försvinnandet på ett familjehem i Nyköping, vilket DN tidigare har berättat om. I somras avvek Layth från familjehemmet och var försvunnen i 22 dagar innan han hittades död i ett naturreservat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.