Carl-Erik Ringh och en vän var på fredagseftermiddagen ute och åkte i länet då de plötsligt fick se träden, längs ån.
– Jag är amatörfotograf och plockade genast fram kameran. Sedan lade jag ut några bilder i en Facebookgrupp, säger han.
Han är mån om att folk inte ska vallfärda till platsen och därför vill han inte säga trädens placering av hänsyn till bävrarna.
– Fliset från träden är som när man använde en rubankshyvel på slöjden i skolan. Enorma mängder. Men varför de fäller träden vet jag inte, säger Carl-Erik Ringh.
Såg ni några bävrar på platsen?
– Nej, det var inga där just då. De är väl mest ute på morgonen, det här var på eftermiddagen. Men jag har sett att det finns några i ån tidigare, bävrar som kommit simmande.
Kraftig ökning av bäver
Lars Plahn som arbetar på Naturmiljöenheten på Länsstyrelsen i Uppsala län berättar att bäverstammen i länet vuxit kraftigt de senaste åren.
– De har verkligen ökat och de finns i hela länet.
Varför fäller bävern träden?
– De gör de helt enkelt för att komma åt mat, som består av blad och knoppar på våren, säger Lars Plahn och fortsätter:
– På hösten dämmer de och då fäller de fina träd för att bygga bon och bygga vinterförråd.
Konkurrerar med hackspett
Lars Plahn berättar att det just nu är ordinarie jakt på bäver och att det behövs eftersom det krävs balans.
– Det finns både för och nackdelar. Vi har dem i nationalparker exempelvis och där konkurrerar den med den vitryggiga hackspetten om aspar. Fäller den för många påverkar det hackspetten, berättar han.
Även om Carl-Erik Ringh aldrig förr sett någon liknande tidigare orsakat av en bäver, så går det att se spår efter den på många ställen i länet.
– Vi får rapporter om bäver rätt ofta, senast förra veckan var det någon som såg en inne i centrala Uppsala, säger Lars Plahn på länsstyrelsen.