Foto: Pontus Stark/SVT

Nu förbereder kommunen en nedstängning av skolorna

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun kallade till pressträff efter att regeringen rekommenderat gymnasieskolor och universitet att bedriva distansundervisning. Och nu förbereder man en stängning.

Regeringen rekommenderar alla gymnasier, vuxenutbildningar och högskolor och universitet att införa distansutbildning från och med onsdag. Grundskolor och förskolor ska fortsatt vara öppna. Detta kommer nu träda i kraft under onsdagen enligt Uppsala kommun.

– Läget är väldigt allvarligt. Det här påverkar alla delar av samhället. Till vardags är vi i Uppsala duktiga på att hjälpas åt. Nu är det viktigare än någonsin, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

Coronaviruset i Uppsala

Helena Hedman Skoglund (L) fortsätter:

– Med anledning av dagens händelser har vi kallat till ett krismöte där vi i enighet fattat beslut om att gymnasieskolor ska gå över i distansundervisning.

Stängning av gymnasieskolorna förbereds nu med undantag för särskolor och Jälla lantbruksskola. Kommunala vuxenutbildningar kommer också att distansundervisa. I de kommunala gymnasieskolorna går det 7219 elever. Ungefär 6500 studerande berörs av att vuxenutbildningar fortsätter på distans.

Hur länge skolorna ska hålla stängt är i nuläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet