Smådjursägare i länet har istället behövt vända sig till privata aktörer eller fått åka långa avstånd för att få rätt typ av vård till sina djur.
Akutmottagningen har öppet från klockan 8 till 19 under jul som P4 Uppland var först med att berätta. Man har ännu inte lyckats lösa bemanningen så att det går att ha öppet dygnet runt och därför håller intensivvårdsavdelningen fortsatt stängt. Vid de allra mest akuta fall hänvisar Universitetsdjursjukhuset fortsatt till andra sjukhus.
– Vi rekommenderar att man ringer oss innan man åker så kan vi ge råd om hur man ska göra, säger Katja Puustinen.
Fullbemannat till våren
Efter ett par utmanande år för djursjukhuset, präglade av många uppsägningar, råder det nu en optimistisk syn på framtidens öppettider.
– Vi försöker rekrytera personal med rätt kompetens. Vårt mål är att kunna ha öppet dygnet runt i framtiden så att djuren och ägarna kan vända sig till oss när de behöver, säger Katja Puustinen.
I nuläget ser UDS att kunna ha öppet dagtid på helgerna igen till våren, enligt Katja Puustinen. Dygnet runt-öppettider kommer återupptas senare.
I klippet: Se veterinären visa de vanligaste föremålen som djur glufsar i sig – och hör vad du som hund- och kattägare ska vara uppmärksam på.
Då ska du söka veterinärvård enligt Katja Puustinen
- Om man vet att djuret fått i sig något som är giftigt.
- Djuret har kräkningar och diarré.
- Djurets allmäntillstånd verkar påverkat: det uppträder vingligt eller hängigt.
- Djuret försöker kräkas men lyckas inte. Det kan vara tecken på magomvridning.
- När djuret inte går på alla ben.