Hall med lampor och man i matsal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den är väldigt pampig” Westerlundska gymnasiets rektor Daniel Hellström visar SVT runt i nybyggda gymnasieskolan. Se lokalerna som ska rymma 1600 elever och kommunpolitiker i videon. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Efter tre års byggande – nu står Enköpings nya gymnasium färdigt

Publicerad

Efter tre års arbete är den nya gymnasieskolan i Enköping klar och eleverna får börja terminen nästa vecka i sprillans nya lokaler.

– Det känns helt fantastiskt, säger Daniel Hellström, rektor på Westerlundska gymnasiet.

Det gamla Westerlundska gymnasiet var uttjänt och en renovering skulle bli för dyr. Dessutom var den inte tillräckligt stor för elevunderlaget i Enköping. Därför har en ny skola byggts bara ett stenkast från den gamla skolan. Efter att bygget pågått i tre år är det nu dags för eleverna att börja i den nya skolan som rymmer 1 600 elever.

– Vi har levt med det här projektet i så många år och haft parallella liv med att driva skola och bygga skola. Nu får vi välkomna elever och personal till Sveriges finaste gymnasieskola, säger Daniel Hellström.

Aulan öppen för evenemang

I mitten av skolan tronar en stor aula med plats för 500 sittande personer. Den är till för både skolan och andra aktörer. Kommunfullmäktige kommer att använda aulan och den kommer även vara öppen för mässor och evenemang i kommunen.

– Den är väldigt pampig, säger Daniel Hellström.

Budgeten från början låg på 530 miljoner kronor men vad den totala kostnaden för hela bygget landar på är inte färdigreglerat än eftersom bygget nyss är avslutat.

I videon: Följ med in på en rundtur i nya gymnasieskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.