Två tjejer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett av våra största mål med det här är att stärka kvinnor som kanske inte vågar ta steget, att gå in i den här extremt mansdominerade genren.” Hör mer om Uppsalas mellobidrag i klippet. Foto: SVT

Från Uppsala till Melodifestivalen: ”Ett helt annat typ av gig”

Publicerad

Metalduon SCARLET tog form 2018, men det var 2019 som karriären drog igång på allvar. Då var de med i festivaler som Sweden rock festival och Gefle metal festival.

Nästa stora framträdande blir i Melodifestivalen 2024.

Är Melodifestivalen ert största gig?

– Det är den största plattformen i Sverige på så sätt att man når så många olika människor, lyssnare och tittare, säger Thirsty.

Melodifestivalen 2024

– Det är ett helt annat typ av gig, man når ju flest människor såklart, säger Scarlet.

Duon har en koppling till Uppsala

Ena halva av duon är från Uppsala, men det är inte den enda rollen som staden spelat i deras karriär. I ett tidigt skede samarbetade de med Studiefrämjandet i Uppsala.

– Det var en otrolig språngbräda, säger Thirsty.

Varför tror ni att artister väljer att dölja sin identitet?

– Jag tror att många menar att det ska handla om musiken och konsten. Att det inte ska handla om ett utseende, det tycker jag är väldigt klokt, säger Scarlet.

Ser ni någon nackdel med det?

– Vi kan inte se någon nackdel med artister som döljer sin identitet. Det är upp till var och en hur man vill porträttera sin konst, säger duon.

Se och hör duon sjunga i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet