Polis, kvinna, innanför port i bostadshus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man och en kvinna i 30-års åldern har häktats misstänkta för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott Foto: Utryckning Uppsala

Stort beslag av narkotika – två häktade efter insats i Industristaden

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats i Industristaden under tisdagskvällen resulterade i ett större beslag av narkotika samt vapen. Nu har två personer häktats misstänkta för flera grova brott.

Polisen bekräftar under onsdagsförmiddagen att insatsen i Industristaden rörde sig om ett beslag av en större mängd narkotika och vapen som hittats både i en bostad och i ett intilliggande förråd. Något som UNT var först med att rapportera.

En man i 35-års åldern häktades under lördagsförmiddagen och enligt UNT häktades en kvinna i 30-års åldern under gårdagen. Båda är misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Gripandet ska ha gått lugnt till enligt polisen.

Enligt polisens presstalesperson Mathias Rutegård är ärendet inte kopplat till gängkriminalitet eller den pågående våldsvågen.

– Vi utreder det som en separat händelse, säger Mathias Rutegård.

Händelsen har föranletts av ett ”planerat och gediget utredningsarbete”, enligt Mathias Rutegård.

– Det var ingen akut händelse på så sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.