Bild från övervakningskamera på en parkering

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Här öppnar gärningsmännen eld i Boländerna – och mördar en 43-åring. VARNING FÖR STARKA BILDER. Foto: Polisens förundersökning

Ledare för Dödspatrullen frias från mordet i Boländerna – en döms

Publicerad

I tingsrätten dömdes mannen till nio års fängelse för inblandning i brutala mordet i Boländerna 2017 – nu frias han av hovrätten.

Den andre ledaren i Dödspatrullen döms till 17 års fängelse.

I maj dömdes två män, som anses vara ledargestalter i det kriminella nätverket Dödspatrullen, till 17 respektive nio års fängelse för det brutala mordet i Boländerna för sju år sedan.

Offret, en 43-årig man, sköts till döds intill en snabbmatsrestaurang av två personer som bar vita overaller. Avrättningen fångades på en övervakningskamera – bilder som polisen sedan gick ut med.

DNA inte tillräckligt

Nu frias mannen som dömdes till nio års fängelse av tingsrätten.

Hovrätten konstaterar att det är besvärande för mannen att hans DNA hittats på overallerna som användes vid skjutningen, men menar att det inte i sig behöver betyda att var med vid själva mordet.

Andra mannen döms

Den andre mannen döms även i hovrätten till 17 års fängelse. Hans DNA hittades även på en av pistolerna som användes i Boländerna.

Motivet till mordet är än så länge okänt, men tidigare har utredarna haft en teori om att det har varit en hämndaktion för ett annat mord i Lunagaraget i Södertälje 2013.

I klippet ovan: Här öppnar gärningsmännen eld i Boländerna – och mördar en 43-åring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.