En polis visar en bild av en jacka på sin mobiltelefon. Bakgrunden inkluderar en vattenspegel och träd. Jackan är i färgerna röd och svart och bärs av en person på bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur bedömer polisen möjligheterna att identifiera den döde mannen? Hör svaret i klippet ovan. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Mysteriet kring den döde mannen i Fyrisån – polisen går ut med signalement

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern hittades död i Fyrisån i början av sommaren. Trots att det gått tre månader sedan dess har polisen inte lyckats identifiera mannen. Nu går polisen ut med hans signalement i hopp om att få in tips.

– Det är en svår utredning, säger Roland Komaromi, polisens presstalesperson.

Det var i juni som två unga kanotister hittade en död man i Fyrisån i Uppsala. Polisen larmades och konstaterade att mannen legat död i vattnet under en längre tid.

– Det handlar om veckor snarare än dagar. Däremot vet vi inte hur långt mannen färdats, men i teorin kan det vara från Ulva kvarn ner till Studenternas där han hittades, säger Roland Komaromi, polisens presstalesperson.

Signalement på mannen

Polisen har säkrat DNA och fingeravtryck från mannen, men sökningarna i nationella och globala register har inte gett resultat. För att komma vidare i utredning går polisen nu ut med signalement på mannen.

– Det hör inte till vanligheterna att vi inte kan identifiera en person. Just nu analyserar vi tipsen som kommit in för att se om något kan hjälpa oss framåt, säger Roland Komaromi.

I klippet: Polisen berättar om signalementen på den avlidne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.