Så här kan det nya resecentrumet komma att se ut. Foto: Håbo kommun/Link arkitektur

Nytt resecentrum i Bålsta för 79 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt resecentrum i Bålsta kan stå klart till 2021. Ett nytt förslag på ett resecentrum med en prislapp på 79 miljoner kronor ska tas upp av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Det har länge diskuteras hur Bålstas resecentrum ska utformas. Tidigare hade man lagt en budget på 50 miljoner kronor för att bygga ett nytt centrum, men nu ökar man den budgeten med cirka 29 miljoner.

– Vi har en ny budget på 79 miljoner kronor för resecentrumet. Det är mycket som ska byggas och finnas i byggnaden och runt omkring, säger Johan Hagland, som är planchef i Bålsta kommun.

Hur kommer byggnationen påverkar pendlare?

– Det blir tyvärr en liten besvärlig period, men vi jobbar för att det inte ska få några större konsekvenser.

Hoppas på finansiärer

Håbo kommun hoppas och planerar på att man kan få finansiärer till byggnationen.

– Hypotesen just nu är att någon annan ska bygga det här, och det är vårt mål, säger Johan Hagland.

Har ni några intressenter?

– Vi har inte kommit så långt i ärendet, eftersom inget heller är klart, men vi har redan sett att det finns ett par intresenter.

Kan bli byggstart till hösten

Det nya resecentrumet ska ha utrymme för café, vänthallar, toaletter samt personalutrymme för UL/taxi. Nu inväntar man beslut från kommunfullmäktige och kommunsstyrelsens arbetsutskott som tar beslut på tisdag. Om förslaget går igenom, så hoppas man på en snar byggstart.

– Vi är optimistiska och hoppas på att en byggstart redan nu till hösten, säger Johan Hagland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.