Polisen har under måndagen försökt få in fler vittnesuppgifter efter skottlossningen på midsommarafton. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen efter skjutningen i Gottsunda: ”Har funnit kulor i två lägenheter”

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommarafton avlossades flera skott mot en buss i Gottsunda och en pojke i 15-årsåldern träffades i benet. Just nu arbetar polisen intensivt för att komma vidare i utredningen.

– Det är en ovanlig och ytterst allvarlig händelse, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro.

Det var vid 17.30-tiden på midsommarafton som polisen fick in samtal om att flera skott avlossats i Gottsunda. En pojke i 15-årsåldern blev träffad i benet, det är oklart om han var den primära måltavlan. Flera personer rörde sig i området och fick fly från platsen och sätta sig i säkerhet.

– Vi förstår att det här skapar otrygghet men vi jobbar extra mycket med brottsförebyggande och trygghetsskapande just nu. Polisen jobbar intensivt för att gripa de som ligger bakom det här brottet, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro.

Två lägenheter träffade av skott

Polisen ska även ha funnit kulor i två lägenheter ett par hundra meter bort från där skjutningen skedde.

– Brottsrubriceringen är försök till mord, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, säger polisens presstalesperson Nadya Norton.

Söker vittnen

Under måndagen håller polisen dörrknackning i närheten av brottsplatsen för att få in vittnesuppgifter från personer som rörde sig i området när brottet skedde.

– Vi har har säkrat spår och hållit ett stort antal förhör sedan i fredags, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Finns det en risk för vedergällning – att det här leder till fler skjutningar?

– Vi följer läget i Gottsundaområdet och jobbar förebyggande, sen kan jag inte gå in mer på det, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Bussen träffades av flera skott – se videon. Sükran Akan sprang till platsen för att hjälpa till – och filmade skadorna inifrån bussen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bussen träffades av flera skott – se videon ovan. Foto: Privat/Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.