I sin text listar Magnus Rosling sex punkter på hur arvet efter sin far kan leva vidare. Ett genomgående tema för de sex punkterna är vikten av utbildning och synen på fakta.
1. Hjälp barn så att de har det bra. Det finns alltid tid till överdåd och om fler barn får en bättre barndom så kommer fler vuxna ha haft en lyckligare uppväxt om 18 år, jag lovar.
2. Fortbilda dig, se till att du faktiskt vet vem som har det svårt. Ta för vana att lära dig om världen till exempel kan man alltid heja på landet med lägst BNP/capita i fotbolls VM, det brukade Hans göra. (PS Det är nästan aldrig Sverige, bara 16 länder är rikare)
3. Var kritisk, stå på dig men var ödmjuk. Tro inte på sånt du tänker om du inte minns varifrån faktan kommer. Är faktan gammal kan den vara felaktig redan idag. Stå alltid på dig och kräv samma förhållningssätt av andra. Erkänn för dem som visat att du tagit fel att du är tacksam och tar till dig.
4. Fortbilda alltid andra. Kan du förklara något du just har lärt dig för någon så att de förstår så blir ni tillsammans kunnigare.
5. Släpp pretentionerna. Hans älskade att säga att man alltid skulle göra allting rätt. Detta kanske skrämmer folk och verkar ouppnåligt men i själva verket är det mest en mycket god vana att se sig själv som kompetent till just detta. Om folk dömer dig för att du gör och har fel ibland så missar de att se helheten. Låt inte folk stirra sig blinda på en liten brist utan tvinga dem då att se alltsammans samtidigt.
6. Jobba hårt, inget löser sig själv och om man jobbar på så blir mycket mer möjligt att göra!
SVT Nyheter Uppsala har varit i kontakt med Magnus Rosling innan publiceringen, och han låter hälsa och tacka för allt stöd familjen fått sedan faderns bortgång i tisdags.
Listan med punkter över hur arvet ska leva vidare hade på fredagskvällen delats mer än 16.000 gånger och hade mer än 1000 kommentarer.