Kvinna med glasögon står på parkeringsplats i Eriksberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Cassandra Gustavsson och andra Eriksbergsbor tänker om att kommunen nu väljer att införa parkeringsavgifter på de gator där det tidigare har varit gratis att parkera. Foto: Kristian Östlund/SVT

Cassandra om avgifterna: ”Stora pengar för vissa”

Publicerad

Den första dagen i oktober infördes parkeringsavgifter på ett tiotal gator i stadsdelen Eriksberg i Uppsala.

– Många har det dåligt just nu och att lägga till kanske 500 kronor i månaden är stora pengar för vissa människor, säger Cassandra Gustavsson som bor i området.

Enligt Uppsala kommun så är syftet med avgifterna att skapa fler parkeringar i området. Det har enligt kommunen varit svårt att hitta parkeringar tidigare i Eriksberg.

Flera boende i området som SVT pratat med delar bilden att det har varit svårt att hitta parkeringar ibland, men är kritiska till lösningen med parkeringsavgifter.

– Det är väl bra för miljön att det blir mindre bilar men det blir svårt för folk att betala parkeringen och det är inte bra, menar Sara Mohammad.

Hör i klippet vad de boende i Eriksberg tycker om de nya parkeringsavgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.