• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Muhamad som är elev på skolan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan kan du se vad Muhamad och några andra unga Säfflebor tycker om att idrottshallen nu ska förses med bevakningskameror. Foto: SVT

Bevakningskameror i Tegnérhallen efter stor skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

Säffle kommun har fått tillstånd att sätta upp bevakningskameror i Tegnérhallen. Skadegörelsen i hallens olika utrymmen har ökat med stora kostnader för reparation och sanering.

Sammanlagt planeras för åtta kameror som kommer att vara i bruk under dagtid. Skadegörelsen handlar bland annat om klotter, nedrivna anslag och trasiga hyllor och installationer. Dessutom har brandsläckarna tömts på sitt skum i korridorerna.

– Jag tror kamerorna kommer att hjälpa så vi kan lägga skattepengar på saker som kommer folk till nytta istället, säger Säffles fritidschef Nils Ahlqvist.

I klippet ovan kan du se vad unga Säfflebor tycker om att idrottshallen nu ska förses med bevakningskameror.

en man som pekar på ett hål i väggen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på en rundtur när verksamhetschefen visar exempel på skadegörelse i lokalerna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.