facklig representant i Thermias fabrik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur fackordföranden Roger Danielsson och montören Olivia Palmqvist ser på Thermias situation och erbjudandet om förlängd uppsägningstid. Foto: Rino Rotevatn

Facket om Thermias nedskärningar i Arvika: ”Känslosamt”

Publicerad

Besked från Thermias företagsledning om att 60 anställda måste bort väcker känslor. Men trots det dystra beskedet är stora delar av personalen nöjda med företagets sätt att hantera neddragningarna på.

– Det är väldigt generöst, säger montören Olivia Palmqvist om Thermias avgångserbjudande.

Thermia erbjuder nu personalen en möjlighet att ansöka om frivillig avgång i stället för att säga upp folk rakt av. Erbjudandet innebär att den anställde, beroende på anställningstid, kan få mellan fyra till 12 månaders uppsägningstid med full lön utan att behöva arbeta under tiden.

Starta videon ovan för att höra hur fackordföranden Roger Danielsson och montören Olivia Palmqvist ser på Thermias situation och erbjudandet om förlängd uppsägningstid

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.