Scen från en musikal med temat diner, där skådespelare i uniformer poserar på en scen med en stor skylt som säger ”DINER”. I bakgrunden syns en klassisk diner-inredning och fler skådespelare i olika aktiviteter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se några inslag från föreställningen Foto: Rikard Björk / Fjärde väggen

Feelgoodmusikalen Waitress har premiär vid Säffleoperan

Publicerad

Vänskap, drömmar och en vällagad paj – det innehåller höstens jubileumsföreställning Waitress vid Säffleoperan. I helgen är det premiär.

– Det är en livsbejakande, varm och mänsklig berättelse, säger regissören Mattias Palm som tidigare regisserat flera musikaler vid Säffleoperan, bland annat ”Så som i himmelen” och ”Billy Elliot”.

Musikalen har gjort succé på Broadway och Säffleoperan blir den första semiprofessionella teatern i Sverige att sätta upp den.

– Vi är väldigt stolta över att vi fick Waitress till Säffleoperan. För den breda massan kanske det är en okänd föreställning, säger Tobias Norelius.

Drömmer om lycka

Waitress handlar om Jenna som jobbar på ett kafé i en småstad i USA. Hon är duktig på att baka pajer och döper dem efter händelser som inspirerat henne. Hon drömmer om lycka i sitt liv och publiken får följa hennes liv och besluten som hon tar för att bli lycklig.

Det är Anna Salonen som spelar huvudrollen. Senast sågs hon i en av huvudrollerna i Wicked vid Göteborgsoperan.

I klippet ovan kan du se intervjuer med Anna Salonen och Mattias Palm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.