En person står framför en byggnad med stora fönster och en dörr. Personen bär en mörkblå tröja och en vit skjorta. I bakgrunden syns en skylt på en dörr samt en papperskorg på marken. Det är en gråvädersdag med träd i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Norelius, vd vid Säffleoperan tycker det är fantastik att Säffleoperan firar 50 år. Foto: SVT/ Elin Johansson

Säffleoperan firar 50-årsjubileum

Publicerad

Säffleoperan har i ett halvt sekel underhållit både Säfflebor och publik som åkt långa vägar för att se föreställningarna som satts upp genom åren.

– Det är ju helt otroligt att det har kunnat bli 50 år här i Säffle. Det är fantastiskt kul, säger Tobias Norelius, vd vid Säffleoperan.

Kinky boots, Så som i himlen och Annie är några av föreställningarna som satts upp vid Säffleoperan.

För något år sedan var det 14 000 besökare som besökte Säffleoperan.

– Säffle är kanske egentligen för litet för en teater i denna storleken, men på något sätt har det gått och går, säger Tobias Norelius, vd vid Säffleoperan.

Vad betyder det för Säffleoperan att sätta upp stora musikaler?

– Det betyder jättemycket. Nästa år ska vi sätta upp ”Matilda” och det är en musikal som är gigantisk. Det känns jättekul att kunna erbjuda den för både Säffleborna, och barn och ungdomar som kommer vara med i föreställningen, säger Tobias Norelius.

Musikalen ”Matilda the musical” har premiär nästa höst.

Starta klippet för att höra Tobias Norelius berätta mer om vad Säffleoperan betyder för Säffle kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.